Microsoftin päivitystarjous oli virallisesti voimassa vuoden ajan, vuoden 2015 heinäkuusta vuoden 2016 heinäkuulle. Vuonna 2017 saatiin kuitenkin ensimmäiset tiedot siitä, että ilmainen päivitys onnistuu yhä.

Pikakelaus vuoteen 2019, eikä Microsoft ole vaivautunut vieläkään tukkimaan päivityskanavia, Cnet kirjoittaa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että aidolla Windows 7- tai 8.1-lisenssillä voi yhä päivittää tietokoneensa ilmaiseksi Windows 10 -aikaan.

Windows 10:n kuluttajaversio Home kustantaa noin 120 euroa. Kalliimman Pro-version omistajaksi pääsee 170 eurolla. Microsoft tarjoaa kuitenkin epävirallisesti mahdollisuuden hyödyntää yli kolme vuotta sitten ”päättynyttä” päivitystarjousta.

 
Kannattaa myös huomioida, että Windows 7 Home -version käyttäjät siirretään Windows 10:n Home-version käyttäjiksi. Pro-käyttäjät puolestaan saavat käyttöönsä Windows 10 Pron. Sama käytäntö koskee Windows 8.1:n käyttäjiä.
 

MikroBitti Päivitys 21.11.2019 klo 16:22: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, Windows 10 ei kysy päivityksen yhteydessä vanhaa lisenssiavainta, vaan päivityksen pitäisi onnistua ja käyttöjärjestelmän aktivoitua ajamalla päivitystyökalu.

Puhtaaseen asennukseen vanha lisenssiavain kuitenkin tarvitaan, mikäli laite käynnistetään usb-tikulta, jolle Windows 10:n asennuslevykuva on tallennettu.